Vrijwilligerswerk in de Jungle van Ecuador

Locatie Ecuador
Periode 2018-01-01 - 2018-12-31
Geplaatst op 11-02-2018

Word vrijwilliger in de Jungle van Ecuador!Wil jij je inzetten voor het beschermen en aanplanten van Tropisch regenwoud in Ecuador? Dan is dit project misschien iets voor jou! Wij zijn doorlopend op zoek naar vrijwilligers die willen helpen op een jungle project in Ecuador! 


Taken
Werkzaamheden bestaan uit het verzorgen en planten van bomen en planten camera's neerzetten voor monitoren van dieren, informatie verzamelen op allerlei gebieden, deze informatie en foto's organiseren, identificeren van soorten m.b.v. een boek, oogsten, chocola maken, en hekken checken. Maar ook het kennisdelen van het belang van de biodiversiteit met buren. Omdat er veel bomen gekapt worden is het van belang dat mensen het belang inzien van het stoppen van de houtkap. Er wordt met name veel aandacht besteed aan het aanplanten van nieuw bos. Zowel in de bewoonde wereld als diep in de jungle.  Daarnaast wordt je hulp gevraagd bij het onderhoud aan het huis indien nodig. 

Wanneer         
Het gehele jaar.

Vereisten
Er zijn geen bijzondere eisen. De eigenaar van het project spreekt Engels. Uiteraard moet je houden van 'tuinieren' en niet bang zijn voor spinnen, padden en ander dieren. 

Accommodatie
Het huis waarin je verblijft ligt in een prachtige tuin met schitterende vogels. Het is echter wel erg basic. Er is geen warm water. Als je houdt van basic is het een paradijs, je kan je eigen koffie bonen en chocola maken, verser krijg je niet! 

Kosten
De kosten voor dit project zijn zeer laag. Je bent met de overige zelf verantwoordelijk voor het kopen van eten. Voor het huis betaal je 10 euro per week. Omdat de kosten zo laag zijn, vragen we je om een donatie te doen om extra bos aan te kopen, zodat dit niet gekapt wordt. Dit is echter niet verplicht. 

Waar moet ik nog meer aan denken?
Belangrijkste als je op reis gaat is een goede reisverzekering! De meeste verzekeringen dekken wel het reizen, maar niet het doen van vrijwilligerswerk. Wij hebben goede ervaringen met JoHo en werken daarmee samen. Ben je op zoek naar voordelige vliegtickets? Kijk dan eens op de site van TunaFish. TunaFish is het reisbureau voor de (wereld)reiziger!Daarnaast is het hebben van een visum verplicht als je langer dan 90 dagen blijft. Voor meer informatie kan je kijken op visumdienst. Ook inentingen zijn natuurlijk belangrijk. Voor meer informatie kan je kijken op vaccinatiecentrum of traveldoctor.
We gaan er vanuit dat jij je als deel van je reis goed voorbereid. Waar ga ik heen,wat is de cultuur en wat moet ik wel en niet doen als vrijwilliger. Goede handvatten daarvoor zijn de websites van Better Care Network of Muses. Vrijwilligerswerk doen is niet iets wat je even tussendoor doet, maar waar je voor de volle 100% achter moet staan.
Heb je interesse in dit project, of in een van de vele andere, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kan via wouter@wereldwerk.eu.Je reactie is verstuurd!

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.

Vul een telefoonnummer en/of emailadres in, zodat de werkgever contact met je kan opnemen.

Vul een telefoonnummer en/of emailadres in.
Vul een telefoonnummer en/of emailadres in.
Dit veld is verplicht.
Upload een foto van jezelf. Selecteer eerst een bestand en klik dan op uploaden.
  • Naam is ingevuld.
  • Leeftijd is ingevuld.
  • Telefoonummer is ingevuld.
  • Email is ingevuld.
  • Motivatie is ingevuld.

Solliciteren kan op de website van de adverteerder: {{vacature.solsite}}

Solliciteren kan op de website van de adverteerder: {{vacature.solurl}}

"Via Wereldwerk echt lekker gewerkt als vrijwilliger. Volgend jaar weer!"

Jan de Vries