Terug in de tijd met boerderijwerk in Ecuador

Locatie Ecuador
Periode 2018-01-01 - 2018-12-31
Geplaatst op 10-02-2018

Word vrijwilliger in Ecuador!


Wil jij boerderijwerk doen in Ecuador? Dan is dit project misschien iets voor jou! Je gaat 100 jaar terug in de tijd, koeien melken, kaas maken, en het ritme van de dag wordt bepaald door het ritme van het seizoen! 

Taken

Het meehelpen hier brengt je 100 jaar terug in de tijd. Mechanisatie is er nauwelijks. De mensen hier vinden het leuk als je komt helpen en zij je nieuwe dingen kunnen leren en andersom. Je wordt niet gezien als een gratis kracht. Zaken waarbij je kan helpen:

- Melken en kaas maken
- Verzorgen van de paarden, koeien, varkens en konijnen
- Helpen in de moestuin (groente en fruit)
- Rijden met paarden voor het vervoeren van spullen en mensen

Wanneer       
Het hele jaar.

Vereisten
Er zijn geen bijzondere eisen. De eigenaar van het project spreekt Engels. Uiteraard moet je houden van de omgang met dieren en interesse hebben in deze oude manier van boeren. Houd er rekening mee dat het gaat om een afgelegen gebied met basisvoorzieningen, maar niet meer dan dat. Er wordt wel aanbevolen Spaans te leren als je dat nog niet beheerst, omdat de lokale bevolking enkel Spaans spreekt.

Accommodatie
Je verblijft voor deze projecten in gastgezinnen. Het is echter wel erg basic.
Als je houdt van basic is het een paradijs, maar houd je meer van luxe, dan is dit wellicht niet het project dat je zoekt. Er bestaat ook de mogelijkheid om te kamperen. 


Kosten
De kosten voor dit project zijn zeer laag en je verblijft in een gastgezin. 

Kosten voor onderdak per maand incl. alle maaltijden               240
Spaanse lessen per week 20 uur                                                           50


Omdat de kosten zo laag zijn, vragen we je om een donatie te doen om het project te ondersteunen. Dit is echter niet verplicht. Je zou dit kunnen ophalen d.m.v. fundraising bij bijvoorbeeld vrienden en familie of een ludieke actie. We denken hierover graag mee. Ook wij zullen aan het eind van het jaar na aftrek van kosten een deel storten aan het project. 

Waar moet ik nog meer aan denken?
Belangrijkste als je op reis gaat is een goede reisverzekering! De meeste verzekeringen dekken wel het reizen, maar niet het doen van vrijwilligerswerk. Wij hebben goede ervaringen met JoHo en werken daarmee samen. Ben je op zoek naar voordelige vliegtickets? Kijk dan eens op de site van TunaFish. TunaFish is het reisbureau voor de (wereld)reiziger!Daarnaast is het hebben van een visum verplicht als je langer dan 90 dagen blijft. Voor meer informatie kan je kijken op visumdienst. Ook inentingen zijn natuurlijk belangrijk. Voor meer informatie kan je kijken op vaccinatiecentrum of traveldoctor.
We gaan er vanuit dat jij je als deel van je reis goed voorbereid. Waar ga ik heen,wat is de cultuur en wat moet ik wel en niet doen als vrijwilliger. Goede handvatten daarvoor zijn de websites van Better Care Network of Muses. Vrijwilligerswerk doen is niet iets wat je even tussendoor doet, maar waar je voor de volle 100% achter moet staan.
Heb je interesse in dit project, of in een van de vele andere, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kan via wouter@wereldwerk.eu.Je reactie is verstuurd!

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.

Vul een telefoonnummer en/of emailadres in, zodat de werkgever contact met je kan opnemen.

Vul een telefoonnummer en/of emailadres in.
Vul een telefoonnummer en/of emailadres in.
Dit veld is verplicht.
Upload een foto van jezelf. Selecteer eerst een bestand en klik dan op uploaden.
  • Naam is ingevuld.
  • Leeftijd is ingevuld.
  • Telefoonummer is ingevuld.
  • Email is ingevuld.
  • Motivatie is ingevuld.

Solliciteren kan op de website van de adverteerder: {{vacature.solsite}}

Solliciteren kan op de website van de adverteerder: {{vacature.solurl}}

"Via Wereldwerk echt lekker gewerkt als vrijwilliger. Volgend jaar weer!"

Jan de Vries