Deze site werkt niet optimaal in IE. Het is ook door Microsoft zelf bestempeld als onveilige browser. Gebruik een moderne browser, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Lara (22), Werken in Duitsland saai?

Werken in Duitsland saai? Ik dacht het niet! Na twee campingbaantjes in Frankrijk, o.a. ook via Wereldwerk, besloot ik Duitsland ook een kans te geven door als receptioniste aan de slag te gaan op Camping Holländischer hof aan de Moezel. Ik werd positief verrast: Middeleeuwse kastelen, mooie natuur, de langste hangbrug van Duitsland, een comfortabele caravan, hardlopen tussen de wijnvelden en roze luchten bij het wakker worden. De wijnen uit Frankrijk hoef ik gelukkig ook niet te missen: in het drukke naseizoen draait alles hier om de wijn. Elke week bezoeken we met het team wel een wijnfeest, met de boot of voorin de bus gepromoveerd tot bus begeleider. Als het seizoen voorbij is kom ik hier vast nog wel een keer terug, de camping ligt namelijk maar 2 uur bij de Nederlandse grens vandaan!

Daniel (), Het was een klein maar leuk team en de samenwerking met het management verliep ook goed.

Afgelopen zomervakantie heb ik 6 weken lang gewerkt bij Chateau Cazaleres. Het was de eerste keer dat ik voor een langere tijd van huis wegging en vond dit best spannend! Ik vloog van Amsterdam naar Toulouse en werd daar opgehaald van het vliegveld, toen was het nog een uurtje rijden naar Daumazan Sur-Arize. Ik werd goed ontvangen bij het chateau door mijn collega’s, ik voelde mij er meteen thuis. Bij het chateau heb ik gewerkt in de poolbar (snackbar) en als gastheer in het restaurant. Ik voelde mij meteen op mijn gemak omdat er veel Nederlanders verbleven op het park. Je kon daar gemakkelijk een praatje mee houden. Zes dagen per week moest er hard gewerkt worden, maar het was mij het allemaal waard! Wanneer je vrij was kon je met collega’s lekker chillen bij het zwembad of je ging er op uit bijvoorbeeld naar de stad Toulouse of omgelegen dorpjes of steden vlakbij Daumazan Sur-Arize. Elke maandag had je een gezellige markt met eetkraampjes en elke woensdag was er een speciale eetavond. Bijvoorbeeld een Moules Fritesavond, Spareribsavond en een Paella-avond. Af en toe danste ik gezellig mee met het animatieteam die elke dag de ‘Happy Disco’ om 17:00 organiseerden. In het restaurant werkt er een kok die ervaring had in een Michelin sterrestaurant, de geserveerde gerechten zagen er fenomenaal uit! Het was een klein maar leuk team en de samenwerking met het management verliep ook goed. Bij problemen etc. kon je altijd je ei bij hun kwijt. Ook werden er veel dorpsfeesten georganiseerd in de rondom gelegen dorpen en kon je daar lekker genieten van de Franse muziek. Ik vond het heel jammer dat ik weer naar huis toe moest. Ondanks het harde werken heb ik heel veel plezier beleeft met mijn collega’s en wou ik gewoon blijven! Chateau Cazaleres is zeker aan te raden!

Manana (22), Animatiewerk in Italie!

In 2018 werkte Manana als animator in Italië op een hele leuke camping. De camping heet le Capanne. In het hoofdseizoen zijn hier super veel Nederlanders. Dus ik praat heel veel Nederlands tijdens het werk. Eigenlijk zijn wij elke dag de hele dag druk. We beginnen de dag met ochtend gymnastiek en gaan daarna gezellig in de mini club wat knutselen. Dit kan van alles zijn. Op sommige dagen hebben we ook leuke workshops voor alle leeftijden. In de middag doen we vaak sportactiviteiten e En spelletjes in het zwembad. En de avond beginnen we met mini disco en daarna volgt er een leuke show. De shows verschillen elke dag. Zo zijn we de hele dag druk bezig. Verder woon in met de meiden in een caravan op de camping. En gaan we na ons werk nog wel eens een stadje in. Of gaan we lekker lunchen of na het strand op onze gezamenlijke vrij dag! Kortom: een aanrader!

Jasmin (), "Laat je niet afschrikken door de taal of weinig ervaring. Je kan alles leren zolang je het zelf wil.”

“Dit jaar was ik 4 maanden lang in Zuid-Frankrijk. In deze periode heb ik gewerkt en gewoond in het prachtige Chateau de Blomac. Toen ik in Mei arriveerde was het weer een flinke tegenvaller, maar des te warmer was het ontvangst. Jacqueline, Fred en Sjoerd zijn ontzettend leuke, grappige en gulle mensen. Vanaf dag 1 werd ik meteen opgenomen in de familie en was er geen gebrek aan de Nederlandse gezelligheid. In de 2de week arriveerde een nieuw meisje. Wij hebben ontzettend lange werkdagen gemaakt met bruiloften (die elke keer weer fantastisch waren), maar wij hebben ook dubbel en dwars genoten van onze vrije dagen waarop we samen door heel Zuid-Frankrijk toerden. Van Collioure naar Beziers en alles wat ertussen lag. Ik heb niet alleen een fantastische en leerzame werkervaring gehad maar ook een nieuwe fantastische vriendin erbij gekregen. Het werk is pittig en je maakt soms best lange dagen, echter wordt je beloond met zoveel dankbaarheid en gulheid van zowel de gasten als van Jacqueline, Fred en Sjoerd dat het zich zeker loonde. De laatste 2 maanden was het vooral toeristisch werk, hele gezellige Table d'Hôtes met gasten en de andere meiden gehad. De dochters van Jacqueline en Fred zijn ook echt hele toffe meiden, en dan begin ik niet eens over hun kleinzoon. Geloof mij, na 4 maanden was ik om van Sjoerd zijn zoontje, ik denk dat zowel alle meiden als gasten helemaal weg waren van de bébé. Tip voor alle meiden die volgend jaar willen werken in het chateau: laat je niet afschrikken door de taal of weinig ervaring. Je kan alles leren zolang je het zelf wil.”

Esmee (19), "Het belangrijkste is dat je van de vakantie van vele mensen een fantastische tijd maakt!"

Wanneer ik vroeger op vakantie was in Kroatië deed ik altijd mee met het animatieteam! Aquagym, dansen, echt alles vond ik leuk! Maar wat ik het liefste wilde doen is zelf een entertainer worden! Vanaf mijn 18e ben ik animatiewerk gaan doen in Nederland wat ik fantastisch vond, alleen mijn droom was om echt in het buitenland te wonen om daar de gasten te vermaken. Vorig jaar had ik een tussenjaar en kwam ik in contact met Ten Travel. Via Tine werd alles super snel geregeld en een week later zat ik al in Fuerteventura! Ik heb daar 5 geweldige maanden gehad waar ik meedeed aan musicals en overdag in de miniclub werkte. In februari kwam ik weer terug en miste ik gelijk de gezelligheid en sfeer van het buitenland, maar vooral het blij maken van mensen. Via Tine kreeg ik een 2e uitdaging, ik mocht in april naar het mooie Kos! In Kos heb ik gewerkt als assistent teamleider, een ontzettend leuke en leerzame ervaring! Animatie is meer dan het verzorgen van activiteiten voor kinderen en volwassenen, zoals speurtochten organiseren, aquagym en yoga geven en natuurlijk meedoen met spectaculaire shows. Maar het belangrijkste is dat je van de vakantie van vele mensen een fantastische tijd maakt. Animatie is de passie hebben voor het entertainen van mensen en hard te kunnen werken! Want naast dat je veel nieuwe vrienden maakt en een prachtig eiland leert kennen, werk je heel hard. Als je animatiewerk wilt gaan doen moet je niet onderschatten hoe zwaar het is, want soms werk je tot in de nacht door! Maar uiteindelijk zijn het alle uren waard. Als jij met je team hard hebt geoefend voor een show en daarna gasten naar je toe komen hoe leuk ze het vonden dan weet je dat het alle uren waard zijn geweest. Zoals in Kos, daar hebben wij in 2 weken een Afrika show neergezet! Dus als jij enthousiast bent, houdt van shows maar ook erg kan genieten van het blij maken van anderen, dan is animatiewerk zeker iets voor jou!

Bas (19), "Het werken op camping Lestaubiere een echte aanrader is. Het word een zomer om nooit te vergeten."

Heyy ik ben Bas. Ik ben 19 jaar oud en ik heb vorige zomer op de camping Lestaubiere in Frankrijk gewerkt. Het was de meest geweldige ervaring in mn leven. Ik zal even kort vertellen waarom. Op de camping hangt de hele dag door een gezellige sfeer. Wat je natuurlijk al hartsikke vrolijk maakt. Op de camping heb je verschillende taken. Zo sta je de ene dag achter de bar de camping gasten te bedienen en begeleid je de andere dag het voetbal toernooi op de camping. Dit alles doe je met een super gezellig team waar je er close mee word. Het is immer jullie taak om het de camping gasten naar de zin te maken. Mijn mooiste herinneringen van camping lestaubiere zijn: Het kampvuur Elke avond is er een kampvuur voor de camping gasten en voor het team waarmee je werkt. Het is hier hartsikke gezellig en zo leer je iedereen nog beter kennen. De kinderdisco De kinderdisco is één grote gezellige bende. Alle kinderen hebben het maar hun zien en dat geeft een grote energie boost. Tot slot wil ik graag nog even zeggen dat het werken op camping Lestaubiere een echte aanrader is. Het word een zomer om nooit te vergeten.

Theo (), Theo werkte op Camping Bella Vista in Italie

Theo de Wit in Italie Ongeveer 4 jaar geleden kwam ik via wereldwerk.eu bij Camping Bella Vista terecht. Ik had toen een tussenjaar en zocht naar iets uitdagends in het buitenland. Ondanks dat ik het natuurlijk een beetje spannend vond om met allemaal nieuwe mensen te werken en wonen in Italië, voelde ik me er al snel thuis. Ik heb veel diverse werkzaamheden gedaan op de camping wat zorgde voor leuke afwisseling. Buiten de werktijden om hebben we veel leuke dingen gedaan met de collega's zoals dagjes uit.... in de omgeving en natuurlijk veel strand ;). Achteraf ben ik erg blij dat ik deze ervaring heb mogen meemaken. De italiaanse cultuur, de mooie omgeving en het lekkere eten zijn leuke bijkomstigheden bij deze vakantiebaan.

Petra (), Petra werkte op Camping Tiveden in Zweden!

“Na het afronden van mijn studie wilde ik graag mee maken hoe het was om te werken in het buitenland. Via wereldwerk.eu ben ik terecht gekomen bij Camping Tiveden in Zweden waar ik een zomer mee mocht komen werken. Ik werd heel hartelijk ontvangen door Hein en Marlies op de camping en daardoor voelde ik me al snel thuis. Het team was gezellig en voelde eigenlijk als een grote familie. De werkzaamheden waren afwisselend, wat ervoor zorgde dat niet elke dag hetzelfde was. Zo werkte ik in de schoonmaak, maar ook in het restaurant. Het was soms hard doorwerken, maar gelukkig was er ook altijd ruimte voor gezelligheid. In mijn vrije tijd heb ik ook onwijs leuke dingen kunnen doen, zoals het verkennen van het nabijgelegen nationaal park Tiveden, kanoën, plaatsjes bezoeken en op elandsafari. Al met al heb ik een geweldige zomer gehad bij Camping Tiveden die ik zeker niet had willen missen.”

Nick (21), Nick werkte 2 zomers op Camping le Clou in Frankrijk!

"Twee zomers lang heb ik mogen genieten van de gezellige sfeer die op de Camping le Clou aanwezig is, en waar de gasten elk jaar weer voor terug komen. De vele gezellige avondjes met het team zal ik ook niet snel vergeten! Omdat je naast een goed salaris en een slaapplek óók nog elke dag je maaltijden van de camping krijgt, hou je aan het eind van de rit een behoorlijk zakcentje over. Werken onder de Franse zon met een zwembad in je tuin, wie wil dat nou niet?!Werken op Camping le Clou vond ik erg leuk en divers. Wij, als activiteiten team werden erg vrijgelaten in de invulling van het wekelijkse programma, waardoor we elke week een leuk en origineel programma konden neerzetten. Omdat we ook in andere afdelingen ingezet werden, leer je veel en doe je veel ervaring op! Het contact met de gasten was altijd erg gemoedelijk en gezellig, je werkt echt in een vakantiesfeer! Kortom, voor mij een onvergetelijke ervaring! " Nick – 21 jaar

Rosanne (), heeft gewerkt bij Residence Chateau Cazaleres

Mij eerste baantje in het buitenland was in 2016 bij Residence Chateau Cazaleres. In juli was het eindelijk zover. Ik ging met het vliegtuig naar Toulouse. Het was voor mij zelfs de eerste keer in een vliegtuig. Alles was goed geregeld, het vliegticket werd zelfs vergoed! Eenmaal aangekomen werd ik opgehaald bij het vliegveld en moesten we nog een uur met de auto. Het was erg spannend, ik kende bijna niemand en het was erg wennen. Het team was niet heel groot, dus al snel werd ik in de groep opgenomen. We aten samen, werkten samen, sliepen met zijn allen in een grote slaapzaal en na het werk dronken we met zijn allen nog gezellig een biertje. Het was erg hard werken, maar door het leuke team en de gezellige sfeer voelde het werk niet aan als werken. Ik werkte zes dagen in de week en in mijn vrije tijd lag ik veel bij het zwembad, of ging ik met collega's iets leuks doen in de omgeving. Het was bijna elke dag mooi weer dus dat was ook nog eens super. Elke dag heb ik met plezier beleefd en toen het moment was aangebroken dat ik weer naar huis toe ging, kreeg ik een gevoel van ik wil niet weg, het is te leuk. Ik heb hier een hele mooi tijd beleefd en herinneringen die altijd bij mij zullen blijven.

Laura (21), heeft op Kreta in een bar gewerkt

Begin van zomer 2018 zijn een vriendin en ik naar het super leuke eiland Kreta gegaan om daar 2 maanden achter de bar te werken in cherssonisos. We arriveerde als een van de eerste dus hadden onze eigen kamer! Het appartement was boven de bar dus super handig, behalve op onze vrije dagen :) De eerste paar dagen waren we nog vrij en hadden we de tijd om elkaar te leren kennen en lekker uit te gaan. Het hele team bestond uit alleen maar meiden uit Nederland, dus het was super gezellig. Net aangekomen en klaar om te feesten, dat was dus precies wat we deden. Heerlijk cocktails drinken in het water en genieten van de zon. Na een paar dagen relaxen gingen we aan de slag. Wij begonnen aan het begin van de zomer dus het was nog niet zo heel erg druk, behalve op de avonden wanneer er een kroegentocht was, dat zijn nog steeds mijn favoriete avonden! Lekker meedrinken met de mensen aan de bar en altijd gezellig praatjes maken met iedereen die binnen komt! Elke avond gebeurde er wel iets om nooit te vergeten. Het is hard werken tot de zon weer op komt, maar met gezellige mensen om je heen gaat de tijd super snel! Overdag natuurlijk uitslapen, relaxen in de zon aan het zwembad of strand of van het mooie eiland genieten. Wat ik al zei, het is zwaar werk, maar het is het zeker waard. Het is iets om nooit te vergeten.